Over mij

hansDit ben ik, Hans van Gemert. Geboren in Oss in 1958, in ‘s-Hertogenbosch gekomen in 1960. Ik woon nu alweer sinds 1985 in Rosmalen. Ben getrouwd met El, samen hebben we drie prachtige kinderen, waar we erg trots op zijn.

In 1979 ben ik aan de slag gegaan als leraar basisonderwijs, dat toen nog gewoon ‘onderwijzer’ heette. In een lange onderwijscarrière allerlei taken en verantwoordelijkheden gehad, groepsleraar, mede-ontwikkelaar van het schoolwerkplan, remedial teacher, ict-coördinator, adjunct-directeur. Eind 2014 is de tijd gekomen voor een nieuwe uitdaging en nieuwe kansen.

Buiten de school heb ik educatieve software geschreven en meegewerkt aan de ontwikkeling van diverse leer- en begeleidingsinstrumenten, vooral voor het primair onderwijs.

Binnen de school ben je dagelijks bezig met het coachen en begeleiden van jonge mensen, collega’s en vaak ook ouders, met herkenbare problemen. Je helpt ze met het verwerven van nieuwe inzichten, nieuwe dingen duidelijk te krijgen, door het aanbrengen van structuur, door samen beter te plannen en te organiseren. Kleinere stappen zijn te begrijpen, te overzien, wat je weer het gevoel geeft grip te hebben op je situatie. Allemaal kennis en vaardigheden die ik meeneem in ‘Balans, tekst en uitleg’, zodat ik je optimaal kan helpen.

Taal is een belangrijk voertuig om informatie én onze intenties en gevoelens over te brengen. Schrijven vind ik leuk en ik schrijf dan ook regelmatig artikelen over uiteenlopende onderwerpen. Kijk maar eens op www.kennisplank.nl of http://hansvg.infoteur.nl
Verhalen vind je op http://plazilla.com/user/hansvg

Naast mijn werkzaamheden houd ik me ook creatief bezig, door artikelen te schrijven, muziek te maken, te schilderen of kaarsen te maken. Als je daar iets meer over wilt lezen, kijk dan ook eens op www.hansvangemert.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *