Nieuwe plannen en meer balans

In december 2014 stopt mijn onderwijsbaan, na een periode van 35 jaar in het basisonderwijs. Het was een mooie tijd, maar het is nu tijd voor nieuwe plannen en nieuwe activiteiten.

Wat ik ga doen? Ik ga me meer bezighouden met balans, tekst en uitleg.

._dromenlandWe zitten soms teveel ‘in ons hoofd’. Onze gedachten malen maar rond en voor problemen hebben we nauwelijks andere oplossingen dan nog meer in ons hoofd rond te malen. Het kan je uitputten, voor andere dingen blijft weinig energie over en je kunt erdoor in verwarring raken. Allerlei energievreters, misschien goed verborgen, slurpen je laatste reserves weg. Je kunt er zelfs lichamelijke klachten aan over houden. Misschien zijn er steunpunten, maar je kunt ze even niet meer vinden.
Ik ga je hiermee helpen. Dat kan op verschillende manieren:

  • Een gesprek kan zeer verhelderend zijn. Samen zetten we de dingen geordend op een rijtje. De onderwerpen kunnen op allerlei terreinen liggen, van werk-gerelateerd tot relationeel, van het huishoudboekje tot opvoedingszaken. Soms is één gesprek voldoende, het kan ook prettig zijn om een kort traject te starten.
  • Veel problemen komen voort uit een teveel ‘in het hoofd’ en te weinig ruimte voor creatieve en emotionele zaken. Creativiteit, bijvoorbeeld schrijven, muziek maken of tekenen en schilderen, kan een heerlijke uitlaatklep voor opgebouwde spanning zijn, waardoor de balans in jezelf weer wordt hersteld. Je gevoel mag weer stromen!
    Let op: binnenkort komt er een workshop, waarbij we gaan tekenen vanuit ons hart, ons gevoel. Houdt de nieuwsbrief in de gaten voor nadere bijzonderheden!
  • Het schrijven van teksten. Artikelen, teksten voor websites, folders e.d.
  • Herstellen van de energiebalans. Door handoplegging help ik je om je energiebalans te herstellen. Het geeft je de rust om je geest te ontspannen, maar helpt ook om je lichaam in staat te stellen om kwaaltjes aan te pakken.

Over de diverse onderwerpen schrijf ik regelmatig in een e-mail nieuwsbrief. Ook activiteiten worden daarin aangekondigd. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Aan de rechterkant van dit scherm zie je de invulvakjes waarmee je je kunt opgeven.

Misschien ken je mensen voor wie mijn nieuwsbrief, mijn site en mijn activiteiten interessant zijn. Geef het door!

Dit bericht is geplaatst in Groei en balans, Orde in je leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *