En wat écht heel belangrijk is

Ik heb een hele simpele vraag voor je.

Vraag eens aan mensen wat ze écht héél belangrijk vinden. Grote kans dat je een lijstje krijgt zoals dit:
•         Mijn partner
•         Mijn kinderen
•         Mijn ouders
•         Mijn vrienden
•         Mijn werk
•         Mijn gezondheid
En jawel, dat is allemaal heel belangrijk, geen twijfel over mogelijk.

De volgende vraag is: waaróm is dat allemaal zo belangrijk?  Nu krijg je antwoorden zoals:
•         Ik houd van mijn partner, mijn kinderen, mijn familie en vrienden.
•         Ik doe mijn werk graag en het brengt brood op de plank.
•         Ik heb met mijn werk een missie, een roeping.
•         Als ik gezond ben, voel ik me prettiger.
Geen speld tussen te krijgen. Het zijn allemaal redenen die er toe doen.

In ons leven draait het om de mensen die ons omringen, waar we van houden. Het draait ook om werk, dat ons financieel de gewenste mogelijkheden biedt of een platform tot verbeteringen.

Toch is er nog een vraag. Vreemd genoeg wordt deze nogal eens vergeten:
En wat vind je echt héél leuk om te doen?

Hoe is het mogelijk, dat het lijkt dat het antwoord op deze laatste vraag maar zelden bij de eerste vraag opduikt. Wordt het soms niet zo heel belangrijk gevonden? Of denken we dat we daar geen tijd voor hebben?

Doen wat je echt heel leuk vind, het leven van je passie, dat is toch één van de belangrijkste dingen die het leven de moeite waard maken. Maar helaas zijn we met onze aandacht vaak meer bij de dingen die we moeten doen, zodat we de dingen die we graag zouden willen doen vergeten. Hoe is dat nu mogelijk?

Druk, druk
Er zijn zoveel dingen, waarvan je denkt dat je ze moet. We hebben het er erg druk mee. Vaak staat de agenda volgepland met dingen die moeten. Leuk? Nee, maar het moet nu eenmaal. Het lijkt wel alsof we ons hebben neergelegd bij al dat moeten, die overvolle moet-agenda’s. Logisch toch, dat we er erg moe, soms moedeloos, van worden? Druk, druk, druk!

Energie
Het zijn juist de leuke dingen waar je energie van krijgt, die je interne batterij weer vol spanning en potentieel zetten. Je krijgt er letterlijk meer energie van. Zorg dat je de dingen doet, die je leuk vind. Neem daar tijd voor. Er zijn zoveel leuke dingen, die op je verlanglijstje staan. Het wordt tijd ze te gaan doen! Je zult zien, dat de extra energie, die je ervan krijgt je helpt om alle dingen te doen die moeten. Sta je met meer energie, met meer plezier in het leven, dan worden ook de vervelende klussen lichter.

Kom je er niet aan toe? Dan wordt het hoog tijd actie te ondernemen!

Dit bericht is geplaatst in Groei en balans. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *