Een gelukkig leven

Als je denkt, dat het leven een aaneenschakeling is van goed geplande gebeurtenissen, dan denk nóg maar eens. Het leven zit vol verrassingen, waarom zou je daar geen gebruik van maken en ervan genieten?

Het leven stelt je voor verrassingen en dus ook voor keuzes.

Een belangrijke keuze verplicht je, waar of niet?

Niet altijd.

Je hebt er goed over nagedacht en bent tot een weloverwogen besluit gekomen. Je keuze is gemaakt.

Je hebt besloten aan een bepaalde taak, karwei of spel mee te gaan doen.
Vol goede moed ga je je besluit uitvoeren. Je bent in de taak gestapt. Maar toch, later bekruipen je twijfels. Wat je eerst zo leuk scheen, krijgt allerlei schaduwrandjes. Er blijken taken aan je keuze vast te zitten, waar je niet op had gerekend. Dingen, die je liever niet zou doen. Dingen, die de prettige kanten overschaduwen. De prettige vooruitzichten verdwijnen, veel lolligs is er achteraf bekeken toch niet aan. Het is allemaal gewoon niet leuk, niet prettig meer. Maar je hebt nu eenmaal gekozen, dus je moet ermee doorgaan. Toch? Nou, niet dus.

Je moet je bedenken, dat je altijd een nieuwe keuze kunt maken. Bedenk: als de nieuwe taak, niet bij jou past, pas jij ook niet bij dit nieuwe karwei. De taak en jij, beide verdienen jullie beter. Het is dus in niemands belang dat jij en deze klus aan elkaar vast blijven zitten. Had je het weloverwogen besluit genomen om ergens aan te beginnen, dan kun je ook het weloverwogen besluit nemen er weer mee te stoppen en iets anders op te pakken. Goed beschouwd is dit dan een win-win-situatie.

Energie

Het is belangrijk dingen te doen, waar je je goed bij voelt, waar je energie van krijgt. Energievreters zet je buiten de deur, die trekken je leeg en laten je uitgeblust achter. Je verdient veel beter!

En dat is wat je graag toewens. Niet alleen voor 2014, maar altijd.
Ik wens je fijne kerstdagen en een heel gelukkig en energierijk leven.

Dit bericht is geplaatst in Groei en balans. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *